Busuioc Rosu Dark Opal – 1 gr – Seminte de Busuioc Rosu Violet Mov de la Florian

4.45lei

Planta anuala cu inaltimea de pana la 70 cm. Prefera locurile insorite si soluri adanci, bogate si aerate. Se inmulteste prin seminte care se seamana in februarie-martie la o adancime de 1 cm. Se sadeste in loc permanent la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai.

Recoltare:iunie-octombrie.

Cantitate de seminte per plic: 1 gram

SKU: 313. Categories: , .

Product Description

Planta anuala cu inaltimea de pana la 70 cm. Prefera locurile insorite si soluri adanci, bogate si aerate. Se inmulteste prin seminte care se seamana in februarie-martie la o adancime de 1 cm. Se sadeste in loc permanent la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai.

Recoltare:iunie-octombrie.

Cantitate de seminte per plic: 1 gram

Specificatii tehnice
Adancime 1 cm
Insamantat incepand cu luna februarie-martie
Tipuri de productie din seminte, din rasad
Generalitati
Greutate 1 gram
Plantare aprilie-mai
Recoltare iunie-octombrie
Vegetatie 120 zile

  • Denumire ştiinţifică: Ocimum basilicum var. purpurascens, familia Lamiaceae.
    Denumiri populare: busuioc violet, busuioc mov.
  • Origine: Ocimum basilicum var. purpurascens este o varietate superioară a soiurilor roşii de busuioc (Dark Opal Basil), obţinut conform surselor în Danemarca înaintea anului 1992, prin încrucişarea soiurilor O. basilicum şi O. forskolei.
  • Prezentare: Busuiocul roşu este o plantă anuală, erectă, de aproximativ 60cm înălţime şi 40cm lăţime, cu rădăcina bine ramificată. Foliajul este bogat, frunzele sunt uşor zimţate. Întreaga plantă are culoare neobişnuită, violet-purpurie, datorită conţinutului mare de antocianine. Florile, de formă caracteristică pentru busuioc, sunt şi ele roz-violete. Înfloresc vara-toamna.
  • Aromă: Mirosul şi gustul plantei sunt practic asemănătoare cu cele ale busuiocului verde. Busuiocul roşu are totuşi o aromă ceva mai puternică şi mai dulceagă.
  • Întrebuinţări culinare: Busuiocul roşu poate înlocui foarte bine busuiocul verde în sosuri, salate, paste, uleiuri, oţeturi, băuturi etc. Datorită, însă, aspectului său neobişnuit şi atrăgător este preferat la prepararea bucatelor festive sau atunci când se pregătesc uleiuri şi oţeturi aromate, ce urmează a fi oferite în dar. În gastronomie, busuiocul proaspăt este preferat celui uscat. Nu rezistă tratării termice, de aceea trebuie presărat peste bucatele deja pregătite.
  • Întrebuinţări medicinale: Datorită conţinutului sporit de antocianine, care manifestă acţiune antioxidantă puternică, planta este indicată datorită efectului său antiinflamator, antiradicalic, antitoxic, antidegenerativ, anticancerigen.